[...] o jakość pożywienia. Niezbędnym elementem naszej diety są witaminy, składniki mineralne, wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3 i z rodziny omega 6, a także aminokwasy tworzące białka pokarmowe i ustrojowe. W sytuacji gdy nie dostarczamy ich w odpowiednich ilościach, nasz organizm zaczyna funkcjonować gorzej. Skutkiem tego jest [...]
[...] z zagranicznego forum : Przeczytalem na zagranicznym forum ( growtall.com ) ciekawostki od tamtejszych specow i sie dowiedzialem dlaczego tak slabo rosne ... Mianowice te aminokwasy sa ciezko wchlanialne... Oni zalecaja przy kuracji zeby 1 aminokwas mial tylko L z przodu czyli postac wolna chlorowodorek : Piroglutaminian Argininy + L- Lizyna [...]
[...] o jakość pożywienia. Niezbędnym elementem naszej diety są witaminy, składniki mineralne, wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3 i z rodziny omega 6, a także aminokwasy tworzące białka pokarmowe i ustrojowe. W sytuacji gdy nie dostarczamy ich w odpowiednich ilościach, nasz organizm zaczyna funkcjonować gorzej. Skutkiem tego jest [...]
[...] mieć różny charakter i różne konsewkencje. W moim odczuciu diety typu IF powstały tylko po to, by promować suplementy. Nie masz nic jeść przez większość dnia, a tylko np. aminokwasy. - znów wypowiem się w swoim imieniu: w tym dziale i w artykułach jakie piszę dla PT wielokortnie zwracałem uwagę na to, że tak czesto praktykowane stosowanie [...]
[...] o jakość pożywienia. Niezbędnym elementem naszej diety są witaminy, składniki mineralne, wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3 i z rodziny omega 6, a także aminokwasy tworzące białka pokarmowe i ustrojowe. W sytuacji gdy nie dostarczamy ich w odpowiednich ilościach, nasz organizm zaczyna funkcjonować gorzej. Skutkiem tego jest [...]
[...] pozbawia reszty fosforanowej, która uniemożliwia opuszczenie komórki) glukozo-1-fosforan. Po drugie cykl alaninowy (czyli cykl, w którym nasze mięśnie z glukozy produkują aminokwasy, które następnie wracają do wątroby i tam są przemieniane na glukozę, która uwalniana jest do krwi) zaczyna się dopiero po 2 dniach głodówki, czyli nawet podwóch [...]
[...] pozbawia reszty fosforanowej, która uniemożliwia opuszczenie komórki) glukozo-1-fosforan. Po drugie cykl alaninowy (czyli cykl, w którym nasze mięśnie z glukozy produkują aminokwasy, które następnie wracają do wątroby i tam są przemieniane na glukozę, która uwalniana jest do krwi) zaczyna się dopiero po 2 dniach głodówki, czyli nawet podwóch [...]
[...] pozbawia reszty fosforanowej, która uniemożliwia opuszczenie komórki) glukozo-1-fosforan. Po drugie cykl alaninowy (czyli cykl, w którym nasze mięśnie z glukozy produkują aminokwasy, które następnie wracają do wątroby i tam są przemieniane na glukozę, która uwalniana jest do krwi) zaczyna się dopiero po 2 dniach głodówki, czyli nawet podwóch [...]
[...] pozbawia reszty fosforanowej, która uniemożliwia opuszczenie komórki) glukozo-1-fosforan. Po drugie cykl alaninowy (czyli cykl, w którym nasze mięśnie z glukozy produkują aminokwasy, które następnie wracają do wątroby i tam są przemieniane na glukozę, która uwalniana jest do krwi) zaczyna się dopiero po 2 dniach głodówki, czyli nawet podwóch [...]
[...] pozbawia reszty fosforanowej, która uniemożliwia opuszczenie komórki) glukozo-1-fosforan. Po drugie cykl alaninowy (czyli cykl, w którym nasze mięśnie z glukozy produkują aminokwasy, które następnie wracają do wątroby i tam są przemieniane na glukozę, która uwalniana jest do krwi) zaczyna się dopiero po 2 dniach głodówki, czyli nawet podwóch [...]
[...] posiadać takie białko, najważniejsze są proporcje aminokwasów, które powinny być jak najbardziej składowo zbliżone do białek ustrojowych, w każdym białku są tak zwane aminokwasy hamujące - w przypadku twarogu jest to jak pisałem metionina i cysteina, których ilość determinuje w jakim stopniu białko jest przydatne, stąd też słaba jakość [...]
[...] przypadku, kiedy nie mamy czasu na zjedzenie konwencjonalnej żywności bądź po prostu nie jesteśmy w stanie zmieścić takiej ilości kalorii. 3. Odżywki białkowe Zawierają one aminokwasy niezbedne do budowania masy mięsniowej. Ich zaletą jest bardzo szybkie przygotowanie i dobry smak. Wymienione odżywki i suplementy mogą stanowić dobre uzupełnienie [...]
[...] karnitynę i chrom, zapominając o zapoczątkowaniu procesu spalania tkanki tłuszczowej przez zmniejszenie ilości spożywanych kalorii. Jeszcze inni biorą kreatynę, glutaminę i aminokwasy, ale nie spożywają przy tym odpowiedniej pod względem kaloryczności porcji białek, aby osiągnąć dodatni bilans azotowy. Dodatki podnoszą wartość pożywienia, nie [...]
[...] siłowo, wiadomo te wartości mogą się różnic na masie myślę, że te 2g/kg sa okej wartością ale na redukcji śmiało zwiększał bym do 2.5-3g/kg. Też napewno spotkasz się z teorią aby było to białko „pełnowartościowe” czyli takie co zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne w odpowiedniej ilości czyli najprościej mówiąc pochodzenia zwierzęcego :)
Co to znaczy że białko z żelatyny jest nieprzyswajalne? Jest tak samo degradowane do aminkowasów jak każde inne białko, a aminokwasy są wykorzystywane dalej. Skąd ta "nieprzyswajalność"??
To w takim razie co mam kupic ? aminokwasy sa na zwiekszenie wytrzymalosci i regeneracje organizmu a na zwiekszenie sily by miec wieksze efekty w biegach i sile nóg ? Dziekuje :)
[...] dobrych to masz np. : 1. http://www.sfd.pl/sklep/SFD_SFD_Wpc_protein_plus-opis3653.html 2. http://www.sfd.pl/sklep/SFD_6_Protein_Complex-opis29225.html (6 różnych rodzajów białek co powoduje, że dłuzej w krwiobiegu są aminokwasy) 3. http://www.sfd.pl/sklep/Ostrovit_WPC_80-opis26665.html 4. http://www.sfd.pl/sklep/Megabol_EXP_Infusion-opis946.html